Zorgen over exploderende elektrische voertuigen nemen toe – Climategate Klimaat (2024)

Gerelateerd:

  • Toyota besloot af te zien van pure elektrische…
  • Mislukte ideologie - Alarm bij VW: bijna niemand…
  • ANWB: groot deel van MKB-ers en ZZP-ers ziet niets…
  • De vraag naar elektrische auto's stokt in Europa's…
  • Onzekerheid over verhoging motorrijtuigenbelasting…

Door H. Labohm (HR)|16 mei 2024|41 Reacties

Deel deze pagina!

FacebookXLinkedIn

41 reacties

  1. Scheffer16 mei 2024 om 08:51- Antwoorden

    Mercedes stopt met de ontwikkeling van een nieuw EV-platform en richt zich voor de komende jaren op de betrouwbare ICE-(fossiel) aangedreven modellen.

    https://www.autoindustriya.com/auto-industry-news/mercedes-benz-will-still-have-ice-models-beyond-2030.html#:~:text=In%20a%20recent%20report%20by,continue%20offering%20gas%2Dpowered%20models.

    Vandaag tromgeroffel voor nieuwe coalitie regeringskoers ( en kabinet?) in NL als reactie op jarenlange angstverspreiding via PBL met als gevolg ineffectief / zinloos ‘groen’ en ‘links’ EU-ideologisch gedreven klimaat en nitraat beleid dat vooral de arme bevolking en ondernemers heeft geknecht, en van plan was NL af te schaffen als gezonde leef en ondernemers natie.

    Laat zogenaamde ‘ultra’ rechtse symboolbeleid uit het nieuwe regeerakkoord op hoofdlijnen worden vervangen door voor ondernemers effectievere maatregelen nieuwe arbeidskrachten te kunnen aantrekken en door stikstof restricties / norm te verlichten / op te heffen om de bouwsector te kunnen uitbreiden.

    Afwachten of er effectieve maatregelen gaan komen om de juiste migranten voor Nederland te selecteren en te behouden om deze in te kunnen in de maatschappelijke sectoren waar personeels tekorten het sterkst worden gevoeld.

    27

    3

  2. Paul Bouwmeester16 mei 2024 om 09:20- Antwoorden

    Zouden die Chinese EV’s beter branden dan die van Mercedes?

    18

    2

    • Rien E16 mei 2024 om 09:35- Antwoorden

      10 tegen 1 dat die mercedes ook grotendeels uit chinese onderdelen bestaat, dus dat zal niet veel uitmaken.Die branden zijn inherent aan deze technologie. Overigens is er gemiddeld genomen weinig mis met chinese produkten maar er zit idd wel eens rommel tussen. Dat is gebaseerd mijn observatie als “vaste klant” van aliexpress. Recent nog een gevalletje “probleemaccu” bij een toch ooit gerenomeerd duits postorderbedrijf waar mijn echtgenote graag winkelt. Zelf koop ik ook graag Parkside(Lidl), afgezien van een jaren later opgetreden akkuprobleem (wat anders?) dat ikzelf heb weten te verhelpen. Heel anders dan de toch wel regelmatige problemen met mijn Bosch (akku)boormachine, al minstens 3x een nieuw akkupakket.

      4

      3

  3. Rien E16 mei 2024 om 09:35- Antwoorden

    In de wacht??

    1

  4. EaB16 mei 2024 om 09:40- Antwoorden

    Angst verhalen over een veerboot die een overtocht van 30 kilometer maakt. De veerboot wordt juist elektrisch. Dfds gaat zijn veerboten over het kanaal naar Dover juist door elektrische exemplaren vervangen. Net als amsterdam de veerboten over het ij vervangen heeft door elektrische exemplaren.

    https://reisbizz.nl/nieuws/rederij-dfds-investeert-in-elektrische-schepen-voor-overtocht-naar-engeland/#:~:text=De eerste twee elektrische schepen,groenere toekomst voor de scheepvaartsector.

    2

    15

    • Ed Zuiderwijk16 mei 2024 om 09:59- Antwoorden

      Zout water en elektriciteit. Gasmaskers gaan deel uitmaken van de nooduitrusting.

      17

      2

    • Ronald5716 mei 2024 om 10:45- Antwoorden

      Dat wordt een ramp of niet als het alleen om subsidie gaat.
      Hoewel, “de meeste hedendaagse cruiseschepen maken gebruik van elektrische motoren die de schroeven aandrijven.”

      Echter De elektriciteit wordt meestal opgewekt door dieselmotoren, soms door gasturbines, of een combinatie van beide.
      geen accu’s nodig, dus geen kinderarbeid. Maar wiki waarschuwt wel “Dieselmotoren verbranden bunkerolie in grote hoeveelheden”

      4

      2

  5. Ed Zuiderwijk16 mei 2024 om 09:56- Antwoorden

    De ‘share chart’, aandelen grafiek, is een hockey stick op zijn kop.

    2

    1

  6. Lo16 mei 2024 om 09:57- Antwoorden

    Er zijn vele appartementencomplexen, waar een parkeergarage onder zit, waar de vereniging van eigenaren geen EV in accepteren vanwege het brandgevaar voor de bewoners.

    Heel verstandig.

    33

    4

    • Bon17 mei 2024 om 20:07- Antwoorden

      Lo, ik heb het al vele geschreven maar ev’s moeten sowieso verboden worden in parkeergarages of ze onder een flat zitten of niet. Daarbij komt nog dat ze ca 1,5 x zo zwaar zijn als ice voetuigen. Daar is bij het ontwerp van parkeergarages geen rekening mee gehouden. Extra slijtage aan wegen, bruggen en viaducten en het milieu meer fijnstof van remmen en de rubberbanden etc. Nee daar is allemaal niet over nagedacht. Als je deze extra kosten in rekening brengt bij de ev, hetgeen ook de veroorzaker is en daarbij de milieubelasting dat zal je tot de conclusie komen dat een ice vele goefkopet is. Die subsidies moeten daar ook nog bijgeteld worden plus de hele laadpalen infrastructuur en de uitbreiding van het e-net alsmede alle backup centrales dan zal je tot de conclusie komen met welke zinloze acties onze overheid bezig is. Ze zijn nog destructief en leiden tot grote werkeloosheid en derving van belasting en accijnzen resp ca 50.000 tot 100.000 banen verlies en €75 tot €100 miljard aan jaarlijkse belasting derving,
      Kortom zo snel mogelijk stoppen want dit leidt tot een grote welvaart vernietiging. We kunnen niet zonder fossiele energie terwijl er minstens nog voor 1000 jaar genoeg is. Als je een transitie wilt doen moet je eerst zorgen dat het nieuwe aanwezig is en pas daarna het oude verlaten maar omdat we allemaal incompetente figuren in regeringen hebben, wordt het een spelletje Russisch Roulette. De kosten zullen immens zijn aangezien ern regering besluiten moet nemen die aan twee voorwaarden moeten voldoen nl. een besluit moet doelmatig en doeltreffend zijn aan deze voorwaarden voldoen ze allebei niet dus moet er onmiddellijk gestopt worden. Een regering die dat niet doet maskt zich schuldig aan onbehoorlijk bestuur en moet onmiddellijk aftreden! Dit zelfde geldt ook voor de EU waar 80% van de parlementsleden corrupt zijn, deze hebben tegengestemd om een onderzoek te doen naar de gang van zaken rondon de Pfizer vaccins via een SMSje heeft ze 1,8 miljard vaccins besteld, die nooit gebruikt zullen worden, voor de lutteleprijs van €71 miljard dwz €40/ st terwijl afgesproken was om €25-20/st te betalen terwijl de productiekoste €0,70/st bedragen. Zij wil haar SMSjes niet laten zien. Toen zij min van defendie was heeft ze €400 miljoen naar familie, bevriende adviseurs en de vriendenkring gegeven. Deze dsme had dus in de gevangenis moeten zitten ook daar wilde ze haar SMSje ook niet inleveren en heeft ze haar telefoon vernietigd. Een vos verliest wel haar haren maar niet haar streken, l’histoire se repete.

  7. Ronnie16 mei 2024 om 10:15- Antwoorden

    Nieuwe regering:
    – Het verbod van de verkoop van cv-ketels per 1-1-2026 wordt tot opluchting van veel huizenbezitters geschrapt. De verplichting over te schakelen naar een warmtepomp verdwijnt, aldus het akkoord.
    – De nul-emissiezones die in elke stad zijn/worden ingesteld, moeten worden uitgesteld. Nu is er vaak verzet van ondernemers die op kosten worden gejaagd met elektrische busjes.
    – Meer gas winnen uit de Noordzee en windmolens vooral op zee bouwen. Groningen blijft dicht.
    – Als er gekozen moet worden tussen windmolens of woningen, dan krijgen huizen voorrang.

    Robje Jetten zal wel janken in zijn bedje.

    33

    3

  8. Cornelia16 mei 2024 om 10:18- Antwoorden

    Er gaat niets boven een accu die zichzelf chemisch opblaast.
    Op Internet stapelen de films van exploderende accu’s en spontaan in de brand vliegende EV’s zich op.
    Zo’n accu is in feite een tikkende tijdbom, elke accu zal op een gegeven moment een inwendige fout krijgen waardoor de hoge stroom vanzelf brand veroorzaakt.
    Een klein deukje, of een productiefoutje kunnen uiteindelijk de aanleiding zijn van een doorslag.
    Er gelden voor bedrijven met accu’s zeer zware eisen voor opslag en transport.
    Omdat er veel chemische stoffen in accu’s zitten zijn accu branden fataal voor elke door accu’s aangedreven techniek.
    Ik heb in mij loopbaan diverse accuruimtes uitgebrand gezien of no-break installaties, in verreweg de meeste gevallen was de ruimte waarin deze installaties stonden volledig vernietigd, zware rook en thermisch chemische beschadiging van de andere apparatuur was het gevolg. Een accupakket van amper 500 euro kan een ongelofelijke schade aanrichten, wie het eenmaal meemaakt zal nooit meer zijn elektrische fiets in een inpandige schuur of garage opladen.
    De drive om alles met accu’s te voeden is eenvoudig, het is een mooi verdien model, zo kunt u een boormachine met een kabel na 50 jaar nog steeds gebruiken, een accu’s boormachine is na 4 jaar uitgeput, en behoeft een nieuwe accu, helaas is die dan al niet meer te krijgen en moet u alles vernieuwen.
    Accu’s zijn duur en gebruik je alleen voor nood, op geografisch onbereikbare plekken, als er geen andere mogelijkheden voorhanden zijn.
    Accu’s hebben een beperkte levensduur, hoe ouder hoe groter het gevaar op een sudden death.
    Ik ben er van overtuigt dat als deze trend zich voortzet wij in de toekomst veel en veel meer branden gaan zien.

    27

    1

  9. Bas16 mei 2024 om 10:42- Antwoorden

    Hoeveel EV’s zijn er in NL?
    Hoeveel zijn er ontploft in NL?
    Ik kan mij niet herinneren dat we in NL een ontploffing hadden?

    Overigens rij ik er ook niet in.
    Maar dat is omdat ik ook in winterse hoogtij dagen soepel naar/van de bergen wil kunnen rijden.
    Het goedkope rijden dankzij mijn zonnepanelen is wel aantrekkelijk.

    2

    19

  10. nico16 mei 2024 om 11:44- Antwoorden

    Is toch handig voor mensen met een bipolaire stoornis , al die lithium in het milieu.
    Het vrijgekomen gas bestrijdt de tijgermuggen.

    11

    1

  11. EaB16 mei 2024 om 12:16- Antwoorden

    Zonnepaneel eigenaren zullen straks aan de thuisaccu moeten gaan in de meterkast. Wiebelstroom wordt alleen stabiel door juist meer te wiebelen in tegenfase. Stabiele energievoorziening is juist funest voor de energie transitie omdat ze niet kunnen tegenwiebelen.

    2

    2

    • nico16 mei 2024 om 15:56- Antwoorden

      De stroom moet sneller wiebelen , ongeveer 80000 keer per seconde in plaats van 50 keer. Dan zijn de transformators kleiner dat is goed voor de energietransitie.

      1

      1

  12. Theo16 mei 2024 om 12:44- Antwoorden

    Straks kunnen we weer razen, 130 over de snelweg.
    Lagere brandstof accijns, rode diesel weer terug voor de boeren.

    Gas stroom overal accijns verlaging.
    Warmtepomp ook van de baan.
    Kerncentrales staan ook in de startblokken, en nog een heleboel andere dingen.

    Nu alleen nog afwachten wat er daadwerkelijk van de velen voornemens doorgaan, maar de eerste indrukken lijken goed.
    Minder dictatuur.

    Timmermans zit met zijn hoofd in de modder, daar waar hij thuishoort natuurlijk.

    Trouwens hij had een groot nieuw oud pand gekocht met energielabel E.

    Vattenfall gaat ook geld vragen voor het terugleveren van stroom hoor ik net.
    Niet zonnepanelen bezitters worden straks beloond, ik ga me nog een deuk lachen met hun waardeloze transitie.

    19

    2

    • Scheffer16 mei 2024 om 13:35- Antwoorden

      Timmermans toonde zich ‘in zak en as’. Noemde het een ramp voor Nederland als eerste reactie.

      Voor Timmermans elf ook een afgang na EU-‘klimaat’-commissaris en zijn ‘Green Deal’ dat naar verwachting geheel in het EU-archief verdwijnt na de aanstaande EU-parlement-verkiezingen.

      Ik vond de hoofdlijnen presentaties door de 4 fractievoorzitters zeker een opsteker.

      De NPO / nieuwsgaring is zoals verwacht nu al in mineur en de linkse journaille zal niet nalaten ook te schimpen in hun suggestieve interviewvragen.

      13

      • Theo16 mei 2024 om 13:49

        Klopt, trouwens Timmermans is gewoon een jaloers verwend kind die ook nog kan huilen op commando.

        Ik hoop dat dit kabinet niet gaat vallen er zitten verfrissende goede ideeën in voor ons land.

        En ook eindelijk eens criminele buitenlanders uitzetten, naar mijn mening is nu best wel eens geluisterd naar veel burgers.
        En regelmatige grenscontroles zijn prima want ook daar stikt het van de criminaliteit, gestolen materiaal gaat gewoon ongecontroleerd de grens over, en dan hebben we het nog niet eens over drugs.

        Maar laten we niet te veel hoop hebben want dan kan het weer zwaar tegenvallen.

        In iedergeval zijn ze verder gekomen dan ik voor mogelijk had gehouden.

        12

      • AnthonyF16 mei 2024 om 14:24

        Ik heb het al eens geopperd. Timmerfrans heeft van Ursula te horen gekregen dat het niets zou worden met dat klimaatgedoe en de Green Deal, omdat de zgn. ruk naar rechts (naar normaal dus) in zowel Nederland als i Europa vorig jaar al zichtbaar werd. Daarom zijn vlucht naar voren met als doel om dan maar in hemelsnaam MP van Nederland te worden.

        Ik heb gehoord dat hij van ellende geen hap meer door zijn keel kan krijgen. LOL

        12

      • Cornelia16 mei 2024 om 17:38

        Timmermans heeft grote zorgen over RADICAAL RECHTS in het centrum van de macht…
        https://t.me/c/1204108152/21802
        Onze fake media deed er aan het eind nog even een schepje bovenop, ook de media – en wij moeten daarin meegaan – maakt zich grote zorgen…
        Gelukkig is het allemaal toneelspel.

        8

        1

    • nico16 mei 2024 om 16:01- Antwoorden

      Straks kan hij weer Russischtalige krijgsgevangenen verhoren .

      4

      3

  13. Troubadour16 mei 2024 om 17:04- Antwoorden

    Trol. Identiteitsfraude.

    3

    1

    • Theo16 mei 2024 om 17:13- Antwoorden

      O maar als alles met dit nieuwe kabinet goed blijft gaan dan blijft er oog voor de fossiele rijder die om wat voor oogpunt dan ook geen EV wil rijden, goede beslissing, weer minder dictatuur.

      Wel blijven ze de EV nog een tijd stimuleren, ook straks in de vorm van minder wegenbelasting wegens zwaarder gewicht.

      Gebieden waar geen fossiele bedrijfsauto mag komen zou ook terug gedraaid gaan worden.

      Linkse dictatuur begint te smelten.

      6

      • Chemical16 mei 2024 om 19:27

        Nergens staat dat deze (Amerikaanse) cijfers uitsluitend betrekking hebben op technische mankementen. Het artikel heeft het heel sneaky over : “BETROKKEN BIJ BRAND”. Hoe algemeen wil je het hebben?
        Overigens slaat het nergens op om het aantal autobranden uit te drukken per 100.000 GEKOCHTE auto’s. Daarmee wordt het aantal elektrische autobranden enorm geflatteerd.

        Voorbeeld:
        In Nederland registreerden verzekeraars in 2019 totaal 4941 autobranden (waarvan het grootste deel veroorzaakt door brandstichting). In Nederland zijn in 2019 ongeveer 450.000 auto’s verkocht (overgrote deel benzine auto’s). https://www.kentekenloket.nl/nieuws/autoverkoopcijfers-de-populairste-maanden-en-merken/) Per 100.000 verkochte auto’s is dat ongeveer 1100 autobranden. Dat aantal is van dezelfde orde van grootte als het Amerikaanse aantal van 1530 per 100.000 verkochte auto’s. In 2019 reden er in Nederland ongeveer 9,5 miljoen personenauto’s rond (Bron: swov.nl). Dat komt neer op 52 autobranden/100.000 rondrijdende auto’s, waarvan nogmaals het overgrote deel een gevolg is van brandstichting.
        https://www.verzekeraars.nl/publicaties/actueel/aantal-autobranden-blijft-stijgen

        4

      • Troubadour16 mei 2024 om 21:16

        Trol. Identiteitsfraude.

        2

      • Chemical17 mei 2024 om 08:47

        “As of 2024, 1,529.9 ICE cars catch fire per 100,000 SALES”
        Bron: https://www.honestjohn.co.uk/the-latest-car-fire-statistics/

    • Chemical16 mei 2024 om 17:54- Antwoorden

      Feiten versus “feiten”, appelen versus peren:
      “Iedere dag vliegen er gemiddeld zo’n veertien auto’s in brand. In de meeste gevallen gaat het om brandstichting, terwijl slechts een klein deel spontaan in vlammen opgaat door een technisch mankement. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars op basis van gegevens die het over 2019 verzamelde en in bezit zijn van De Telegraaf.”
      https://www.telegraaf.nl/nieuws/809637357/iedere-dag-vliegen-14-auto-s-in-de-fik

      3

      2

      • Troubadour16 mei 2024 om 18:06

        Trol. Identiteitsfraude.

        3

        3

      • Chemical17 mei 2024 om 08:59

        Zie mijn reactie van 16 mei om 19:27

      • Bob23 mei 2024 om 18:04

        Chemical, waarom verhogen ze de premie dan zo drastisch?

Zorgen over exploderende elektrische voertuigen nemen toe – Climategate Klimaat (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 5639

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.